Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe me bazë të rëndë. Shtoni qepën së bashku me një majë kripë dhe skuqeni për 10 minuta ose derisa të fillojë të zbutet dhe të bëhet e tejdukshme, më pas shtoni hudhrën dhe skuqeni për 1 min. Hidhni orizin dhe gatuajeni për 2 minuta.
Hidhni domatet dhe lërini të ziejnë. Shtoni gjysmën e lëngut të perimeve, gatuajeni dhe përzieni derisa të përthithet. Shtoni lëngun e mbetur, nga një lugë dhe gatuajeni derisa orizi të jetë al dente, duke e përzier vazhdimisht për rreth 20 minuta.
Përzieni parmixhianon, maskarponen ose kremin e djathit dhe borzilokun, më pas i rregulloni me kripë sipas shijes.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento