Rizoto me pomodorini dhe maskarpone

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë e grirë shumë hollë
1 thelpi hudhër e madhe, e shtypur
175 gr oriz për rizoto
400 g pomodorini
600 ml lëng perimesh të nxehtë
30 gr parmixhiano i grirë në rende
30 gr maskarpone, ose krem djathi
½ tufë e vogël borziloku, e grirë

Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe me bazë të rëndë. Shtoni qepën së bashku me një majë kripë dhe skuqeni për 10 minuta ose derisa të fillojë të zbutet dhe të bëhet e tejdukshme, më pas shtoni hudhrën dhe skuqeni për 1 min. Hidhni orizin dhe gatuajeni për 2 minuta.

Hidhni domatet dhe lërini të ziejnë. Shtoni gjysmën e lëngut të perimeve, gatuajeni dhe përzieni derisa të përthithet. Shtoni lëngun e mbetur, nga një lugë dhe gatuajeni derisa orizi të jetë al dente, duke e përzier vazhdimisht për rreth 20 minuta.

 Përzieni parmixhianon, maskarponen ose kremin e djathit dhe borzilokun, më pas i rregulloni me kripë sipas shijes.

Komento