Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Gatuani makaronat, duke shtuar brokolin për 4-5 minutat e fundit dhe ziejini derisa të zbuten. Kullojeni mirë, më pas ngrohni furrën.
Ngrohni gjalpin në një tenxhere dhe përzieni miellin. Gatuajeni për 1 min, më pas shtoni gradualisht qumështin, duke e përzier mirë pas çdo shtese. Lërini të vlojnë duke e përzier, më pas ziejini për 2 minuta, përpara se të shtoni mustardën, gjysmën e djathit dhe erëzat.
Përziejini makaronat dhe brokolin në salcë dhe hidhini me lugë në një tavë. Shpërndani mbi to djathin e mbetur dhe vendoseni në furrë të nxehtë për 3-4 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryjë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento