Oriz me mente dhe shparguj

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
250 g oriz me kokërrgjatë
250 g shparguj tufë, të prerë në copa të vogla
1 spec të kuq të grirë
3 lugë gjelle vaj ulliri
lëvore të grirë dhe lëngun e 1 limoni
250 gr mini mocarela të përgjysmuara
1 tufë e madhe gjethe menteje, të grira

Hidheni orizin në një tenxhere me ujë të vluar me kripë dhe gatuajeni për 10 minuta. Hidhni shpargujt dhe ziejini edhe për 3-4 minuta të tjera derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe shpargujt të jenë vetëm pak krokantë. Kullojeni në një sitë dhe mbajeni nën rubinetin e ftohtë derisa të ftohet.

Kur orizi të jetë ftohur, përzieni piperin e kuq, vajin, lëkurën dhe lëngun e limonit, mocarelën dhe gjethet e mentes. Kriposeni mirë.

Komento