Sallata perfekte e verës me kinoa dhe nektarina

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
100 g kinoa
3 nektarina të prera në kubikë
50 gr lajthi të pjekura, të grira
1 grusht nenexhik , i grirë
1 grusht majdanoz, i grirë
2 lugë gjelle vaj ulliri
lëkura dhe lëngu i 1 limoni

Hidheni kinoan në një tenxhere mesatare dhe mbulojeni me 300 ml ujë. Lëreni të vlojë dhe ziejini për 20 minuta ose derisa kinoa të zbutet. Kullojeni lëngun e tepërt dhe lëreni mënjanë të ftohet.

Shtoni frutat, lajthitë, barishtet dhe erëzat në kinoan e ftohur.

Rrihni së bashku vajin e ullirit, lëkurën e limonit dhe lëngun. Hidheni mbi sallatë dhe përziejeni mirë

Komento