Hidheni kinoan në një tenxhere mesatare dhe mbulojeni me 300 ml ujë. Lëreni të vlojë dhe ziejini për 20 minuta ose derisa kinoa të zbutet. Kullojeni lëngun e tepërt dhe lëreni mënjanë të ftohet.
Shtoni frutat, lajthitë, barishtet dhe erëzat në kinoan e ftohur.
Rrihni së bashku vajin e ullirit, lëkurën e limonit dhe lëngun. Hidheni mbi sallatë dhe përziejeni mirë
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento