2 patate të mëdha, të qëruara dhe të prera në copa të vogla
1 qepë, e grirë
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 domate të prera në copa të vogla
400gr qiqra të konservuara të shpëlara dhe të kulluara
1 tufë majdanoz i grirë
Ngroheni furrën në 220C. Hidhini të gjitha perimet në një tavë të madhe pjekjeje dhe hidhini pjesën më të madhe të vajit të ullirit dhe kripë e piper.
Përhapeni gjithçka në një shtresë të vetme, më pas piqeni për 45 minuta, duke i trazuar një ose dy herë derisa perimet të piqen dhe të skuqen rreth skajeve.
E vendosim tepsinë në zjarr të ulët, më pas shtojmë domatet dhe qiqrat. Lëreni të ziejnë dhe përzieni lehtësisht. Spërkateni me vaj ulliri dhe më pas shpërndajeni mbi të majdanozin.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento