2 patate të mëdha, të qëruara dhe të prera në copa të vogla
1 qepë, e grirë
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 domate të prera në copa të vogla
400gr qiqra të konservuara të shpëlara dhe të kulluara
1 tufë majdanoz i grirë
Ngroheni furrën në 220C. Hidhini të gjitha perimet në një tavë të madhe pjekjeje dhe hidhini pjesën më të madhe të vajit të ullirit dhe kripë e piper.
Përhapeni gjithçka në një shtresë të vetme, më pas piqeni për 45 minuta, duke i trazuar një ose dy herë derisa perimet të piqen dhe të skuqen rreth skajeve.
E vendosim tepsinë në zjarr të ulët, më pas shtojmë domatet dhe qiqrat. Lëreni të ziejnë dhe përzieni lehtësisht. Spërkateni me vaj ulliri dhe më pas shpërndajeni mbi të majdanozin.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento