Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Prisni pjesën e sipërme të shalqirit dhe zbrazni atë duke përdorur një lugë të madhe.
Shtypeni pjsën e kuqe përmes një sitë në një tas.
Vendoseni tulin në një blender (ose përdorni një enë të gjatë dhe blender dore) me lëngun e limonit dhe sheqerin, përpunojeni në një pure dhe më pas shtoni ujin me gaz.
Hidhni pak akull në shalqirin e zgavruar dhe mbusheni me përzierjen e limonatës. Pjesën tjetër e shërbejmë në një enë me feta lime dhe mente.
Lini një tas me akull shtesë të grimcuar në anë, në mënyrë që njerëzit të mund t’i shërbejnë vetes.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento