Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lajini patatet e ëmbla dhe shpojini të gjitha me një pirun. Vendoseni në një pjatë në mikrovalë dhe gatuajeni në temperaturë të lartë për 18-20 minuta, ose derisa të zbuten.
Ndajini në gjysmë dhe vendoseni secilën, me anën e prerë lart, në një pjatë për servirje.
Tunin e kulluar nxirreni me pirun dhe e ndani mes patateve të ëmbla. Hidhni sipër qepën e kuqe dhe specin djegës nëse përdorni, më pas shtrydhni lëngun e limonit. Shërbejeni me një gotë kos.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento