Sorbeto me limon

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
Sugjerohet për:
4-6 persona
Kalori:
250 g sheqer të bardhë
rrip i trashë lëkure limoni
lëng nga 2-3 limona
2 lugë gjelle vodka (opsionale)
lëkura e gjysmë limoni e grirë

Ngrohni 250 ml ujë, sheqerin dhe lëkurën e limonit në një tenxhere të vogël derisa sheqeri të jetë tretur dhe më pas zieni masën. Gatuajeni për 3 minuta më pas fikni zjarrin dhe lëreni të ftohet. Hiqni lëkurën e limonit. Matni 100 ml lëng limoni dhe shtojeni në përzierjen e sheqerit së bashku me vodkën nëse përdorni.

Vendoseni në ngrirje dhe lëreni për 1 orë 30 minuta më pas përziejeni me një rrahëse veze për t’u copëtuar kristalet e akullit (të cilët do të fillojnë të formohen në skajet) përpara se të ktheheni në frigorifer.

Vazhdoni të përzieni masën një herë në orë për 4 orë për të thyer kristalet e akullit. Ndaloni përzierjen kur të jetë e fortë, por ende e kapshme, më pas ruajeni në frigorifer deri në 1 muaj. Shërbejmë lugë sorbeto me disa grimca lëkure limoni.

Komento