Ngrohni 250 ml ujë, sheqerin dhe lëkurën e limonit në një tenxhere të vogël derisa sheqeri të jetë tretur dhe më pas zieni masën. Gatuajeni për 3 minuta më pas fikni zjarrin dhe lëreni të ftohet. Hiqni lëkurën e limonit. Matni 100 ml lëng limoni dhe shtojeni në përzierjen e sheqerit së bashku me vodkën nëse përdorni.
Vendoseni në ngrirje dhe lëreni për 1 orë 30 minuta më pas përziejeni me një rrahëse veze për t’u copëtuar kristalet e akullit (të cilët do të fillojnë të formohen në skajet) përpara se të ktheheni në frigorifer.
Vazhdoni të përzieni masën një herë në orë për 4 orë për të thyer kristalet e akullit. Ndaloni përzierjen kur të jetë e fortë, por ende e kapshme, më pas ruajeni në frigorifer deri në 1 muaj. Shërbejmë lugë sorbeto me disa grimca lëkure limoni.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento