4 fileto peshku të bardhë pa kocka si merluc, secila me peshë rreth 175 g
majdanoz i grirë
copa limoni
Ngrohni furrën me ventilim 180C. Ngrohni në sobë 1 lugë gjelle vaj nga ullinjtë në një tigan të përshtatshëm për furrë. Hidhni qepën dhe përziejeni mirë, lëreni të gatuhet për një ose dy minuta dhe më pas përzieni mirë. Shtoni domatet dhe pak kripë e piper. Lërini të vlojnë, më pas shtoni ullinjtë.
Vendoseni peshkun mbi salcë, me anën e lëkurës poshtë dhe derdhni mbi një spërkatje vaj nga ullinjtë. E pjekim pa mbulesë për 15 minuta derisa të piqet peshku. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni direkt nga tava, me copa limoni për t’u shtrydhur.
Përgatisni lyerjen: Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄 ㅤ Përgatisni lulelakrën: Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪 ㅤ Lyejeni...
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Komento