50 gr parmigiano i grirë, plus shtesë për t'u shërbyer
lëng dhe lëkura e 1⁄2 limoni
Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare, më pas skuqeni orizin, duke e përzier vazhdimisht, për 1 min. Shtoni 1 garuzhde lëng të nxehtë dhe përzieni derisa të përthithet. Ulni nxehtësinë.
Shtoni pjesën tjetër të lëngut, nga një garuzhde, derisa orizi të jetë gati gati dhe lëngu të përthithet, rreth 20 minuta.
Hidhni bizelet duke i zier për 3-5 minuta, më pas hiqeni tiganin nga zjarri. Shtoni djathin, lëngun e limonit dhe erëzat, më pas përzieni. Shpërndani me lëkurën e limonit, më pas shërbejeni menjëherë, me parmigiano të grirë ekstra.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento