Pasta me krem shpargujsh

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
1 tufë shparguj
1 pako pana
2 thelpinj hudhra, të qëruara, por të plota
50 gr parmigiano, gjysmë i grirë, gjysmë i qëruar në feta të holla
250 gr pasta (tagliatelle)

Për të përgatitur shpargujt, prisni dhe hidhni skajet e forta, më pas pritini majat dhe kërcejtë dhe mbajini të ndara. Në një tigan të vogël vendosim panën dhe hudhrën të ziejnë. Fikni zjarrin, hiqni hudhrën dhe më pas lëreni tiganin mënjanë.

Ziejini kërcejtë në ujë të vluar me kripë për rreth 4-5 minuta derisa të zbuten, kullojini dhe më pas hidhini në krem ​​me djathin e grirë. Procesojeni me një blender dore.

Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit, më pas hiqini makaronat 2 minuta para përfundimit të kohës së gatimit. Ngroheni lehtë kremin, kullojini makaronat dhe më pas vendosini në një tas me kremin. Trazojini mirë dhe shërbejini me fetat e djathit të prera hollë.

Komento