Ngroheni furrën në 170C dhe piqini bajamet për 5-10 minuta derisa të marrin një ngjyrë të zbehtë të artë. Përzieni së bashku gjalpin, sheqerin, rumin dhe pak kripë, më pas shtoni miellin derisa brumi të bashkohet.
Pritini copa-copa bajamet dhe shtojini në brumë. Hapeni brumin me kujdes në një sipërfaqe të lyer mirë me miell në një trashësi 4-5 mm dhe prisni biskota të vogla me gjerësi afërsisht 3-4 cm.
Ngrijmë biskotat në një tepsi për 20 minuta që të forcohen.
Piqini biskotat në furrë për rreth 20 minuta deri sa të jenë forcuar pak – ato do të jenë akoma shumë të zbehta. Shtrojini në një raft teli dhe pluhurosni sheqer pluhur nga të dyja anët sa janë ende të ngrohta, duke pasur kujdes që të mos i thyeni ndërsa i ktheni.
Sheqeri pluhur do të shkrihet. Kur të jenë ftohur, i spërkasim jashtëzakonisht shumë me sheqer pluhur në mënyrë që të zbardhen plotësisht. Ruani në një enë hermetike deri në 2 ditë, ose ngrijini deri në 2 muaj.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento