Hiqni bërthamat e hurmave dhe hidhni në tasin e një procesori ushqimi dhe përpunojini derisa të shkërmoqen. Shtoni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe ndizni procesorin e ushqimit; ndërkohë që e procesoni, shtoni 2 lugë ujë. Përpunojeni derisa të jetë një masë e njëtrajtshme.
Lyejeni pak duart tuaja me vaj (për të parandaluar ngjitjen) dhe rrotulloni përzierjen në topa të vegjël, rreth 30 deri në 40 gjithsej. Vendosni topat në një fletë gatimi dhe ngrijini derisa të jenë gati për t’u zhytur në çokollatë.
Mbushni një tenxhere të madhe me ujë përgjysmë dhe lëreni të ziejë, më pas vendosni 1 filxhan copëza çokollate në një tas metalik ose qelqi rezistent ndaj nxehtësisë. Pasi uji të ziejë, fikni zjarrin dhe vendoseni enën me çokollatë në ujë, më pas përzieni derisa të shkrihet.
Zhytni çdo kokërr deri në gjysmë në çokollatë duke përdorur një kruese. Vendosini përsëri topthat në fletën e gatimit dhe vendosini në frigorifer derisa t’i shërbeni. Lëreni në frigorifer deri në 1 muaj.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento