1 finok, i përgjysmuar dhe i prerë në feta, gjethet e mbajtura veçmas për zbukurim
2 thelpinj hudhre, te prera ne feta
½ spec djegës i kuq, i grirë
250 gr kallamar të pastruar, të prerë në rrathë
tufë borziloku, gjethet dhe kërcelli të ndara, kërcejtë të lidhur së bashku, gjethet të prera
400 gr domate të grira të konservuara
150 ml verë të bardhë
2 gota të mëdha midhje
8 karkaleca të mëdhenj të plotë
4 fileto levreku (rreth 140g secila)
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe me kapak, më pas shtoni finokun, hudhrën dhe specin djegës. Skuqini derisa të zbuten, më pas shtoni kallamarët, kërcejtë e borzilokut, domatet dhe verën.
Ziejini në zjarr të ngadaltë për 35 minuta derisa kallamari të zbutet dhe salca të jetë trashur pak, më pas e rregulloni me kripë.
Shpërndani midhjet dhe karkalecat mbi salcë, vendosni sipër filetot e levrekut, mbulojeni, ngrini zjarrin dhe ziejini fort për 5 minuta. Shërbejeni të shpërndara me gjethet e borzilokut dhe me gjethet e finokut, me bukë kore.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento