1 lugë gjelle plus 1 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër, plus më shumë për servirje
3 lugë gjelle lëng limoni
1/4 filxhan tahini
Kripë dhe piper
1 lugë gjelle majdanoz i freskët i grirë
Një majë luge fara speci të kuq të grimcuar
Vendoseni raftin e furrës në pozicionin e tretë lart dhe ndini grilën në nxehtësi të lartë. Shtroni një tavë pjekjeje me letër alumini.
Prisni pjesën e sipërme të kokës së hudhrave dhe spërkateni me një lugë ҫaji vaj ulliri, kripë dhe piper. Mbështilleni me letër alumini.
Shpojini patëllxhanët me pirun dhe së bashku me hudhrën në lerët alumini, vendosni në tavë për t’u pjekur në furrë. Piqini për rreth 30-35 minuta derisa patëllxhanët të jenë nxirë jashtë dhe zbutur brenda.
Lërini të ftohen për 10 minuta, pastaj hapini dhe hiqni tulin duke eleminuar lëkurën. Vendoseni në një kullesë që të kullojë për 30 minuta, duke e kthyer një herë pas 15 minutash.
Në një tas të madh, bëni bashkë patëllxhanet, hudhrën e pjekur dhe lëngun e limonit. Përdorni një pirun për të shtypur hudhrën dhe trazojeni derisa patëllxhani të jetë shpërbërë dhe të ketë marrë plotësisht lëngun e limonit. Shtoni tahinin, 1 lugë vaj ulliri, dhe grini hudhrën e papjekur. Trazojeni mirë dhe rregullojeni me kripë. Spërkateni me majdanoz, fara speci të kuq djegës dhe vaj ulliri.
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
Komento