Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 175 gradë C. Lyejmë me yndyrë dhe me miell një tepsi katrore për kek.
Bëni bashkë sheqerin dhe gjalpin në një tas përzierjeje derisa të bëhet krem. Shtoni vezët një nga një, duke i rrahur shkurt pas çdo shtimi. Përzieni vaniljen.
Kombinoni miellin dhe pluhurin për pjekje në një tas të veçantë. Shtojani përzierjes tjetër dhe përzieni mirë. Shtoni qumështin dhe përzieni derisa të jetë bërë uniforme. Hidhni brumin në tavën e përgatitur për kekun.
Piqni në furrën e nxehur më parë derisa pjesa e sipërme të kthehet si sustë kur të preket lehtë, 30 deri në 40 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento