2 gota gjethe borziloku, të lara dhe të thara mirë
2 lugë stika pishe të thekura
2 lugë gjelle parmigiano të sapo grirë
1/4 lugë çaji hudhër të grirë
1/2 lugë çaji kripë kosher
1/4 filxhan plus 1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra të virgjër
Piper i zi i sapo bluar
Në një procesor ushqimi, bëni bashkë borzilokun, stikat e pishës, parmigianon, hudhrën, kripën dhe përpunojini. Ndërsa motori është në punë, derdhni vajin derisa të inkorporohet.
Spërkatni me piper, sipas shijes.
Përdoreni menjëherë ose ruajeni në frigorifer me një copë mbështjellëse të vendosur pikërisht në sipërfaqen e pestos për të parandaluar zbardhjen, deri në 3 ditë, ose ngrijeni deri në 1 muaj.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Komento