Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni paraprakisht rezistencën e furrës dhe vendoseni raftin e furrës rreth 15 cm nga burimi i nxehtësisë. Në një tavë pjekjeje shtroni një letër alumini.
Shpojmë disa herë patëllxhanët me majën e një thike. Vendosni patëllxhanët dhe specat në fletën e përgatitur për pjekje. Futini në furrë dhe gatuajini derisa të jenë nxirë në sipërfaqe, rreth 5 minuta. Ktheni perimet nga ana tjetër dhe i rregulloni në tavë; i pjekim derisa lëkurat të jenë nxirë nga të gjitha anët. Vendosni specat dhe patëllxhanët në një tas dhe mbyllini fort me mbështjellës plastik. Lërini mënjanë dhe lërini të ftohen rreth 20 minuta. Pasi të ftohen, hiqini lëkurat.
Përziejini së bashku kosin dhe hudhrën dhe lërini mënjanë.
Prisni imët patëllxhanin e pjekur të qëruar dhe transferojeni në një tas. Spërkateni me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe bëjeni me kripë sipas shijes.
Nxirrni kërcellet dhe bërthamat nga specat e pjekur, hiqni farat dhe mbushni specat me përzierjen e patëllxhanëve. Hidhni sipër kosin me hudhër dhe shërbejeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento