Salcë për sallatat
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati.Ruaj Recetën
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 190 gradë.
Shtoni lakrat e Brukselit, karotën, patatet e ëmbla dhe qepët në një tavë me fletë pjekjeje.
Shtoni vajin e ullirit, sherebelën, kripën dhe piperin dhe i hidhni. Vendosni salsiçet brenda dhe rreth perimeve.
Piqni derisa salsiçet të jenë gatuar dhe perimet të jenë të buta, 40 deri në 45 minuta. Shërbejeni.
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati.Ruaj Recetën
Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini. Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta....
Tasqebapi i shtëpisë padyshim është në menunë tradicionale të gjellëve të nënave dhe gjysheve shqiptare. Ai shoqërohet me një shumëllojshmëri gatimesh të tjera tipike shqiptare, sidomos me pilaf, por edhe sallata të freskëta të çdo stine, apo edhe bukë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento