1/4 filxhan lëng të freskët mandarine ose portokalli
Piper i sapo bluar
Vaj vegjetal, për skarë
Në një qese kuzhine me zinxhir, bëni bashkë pulën, xhinxherin, qepën, hudhrën, salcën e sojës, lëngun dhe 1 lugë ҫaji piper. Mbyllni dhe tundeni për të lyer pulën me marinadë. Lëreni në frigorifer 1 orë ose gjatë gjithë natës.
Ngrohni paraprakisht një skarë në nxehtësi mesatare dhe lyejeni me vaj. Vendosni pulën në skarë me anën e lëkurës poshtë derisa të marrë ngjyrë, 5 deri në 6 minuta. Kthejeni dhe vazhdoni të piqni në skarë derisa të gatuhet, rreth 5 minuta të tjera. Lëreni të pushojë 5 minuta para se ta shërbeni.
Në mungesë të skarës, mund ta piqni në furrë me anë të grilës.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento