Mish qingji i aromatizuar me hurma arabie

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
343
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë e grirë
500 gr mish qingji pa kocka, mundësisht nga kofsha, i prerë në kubikë
300 gr patate të ëmbla, të prera në kubikë të vegjël
2 lugë ҫaji koriander
2 lugë ҫaji kanellë
1lugë gjelle pure domateje
50 gr hurma arabie pa fara
2 lugë gjelle majdanoz i grirë

Në një tigan të madh ngrohni vajin, shtoni qepën dhe mishin e qingjit dhe skuqini shpejt derisa mishi të marrë një ngjyrë të lehtë kafe.

Shtoni patatet e ëmbla dhe erëzat dhe trazojini mirë. Hidhini 425 ml ujë të valuar, purenë e domates dhe lereni të ziejë.

Mbulojeni dhe uleni zjarrin. Lëreni për 15 minuta derisa patatet dhe mishi të jenë zbutur. Në 10 minutat e fundit shtoni dhe hurmat. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni me pilaf ose kuskus.

Komento