Sushi, tradita dhe shija aziatike vijnë tek ju sa hap e mbyll sytë!
Historia e sushit është një shembull i qartë i evolucionit të një recete, kaq të famshme në ditët tona. Kjo recetë, pas së cilës fshihet një histori e gjatë dhe mistike, ndërthur brenda ngjyrat, shijen, guximin dhe ekstravaganten.
Çdokush që ka provuar të paktën njëherë sushin, me siguri që e ka përjetuar si një eksperiencë të veçantë të të ngrënit dhe mezi ka pritur të ndajë me të tjerët, ndjesitë.
Edhe pse Japonia ka meritën e plotë për atë çka ne quajmë sushi në ditët tona, frymëzimi i vërtetë për këtë recetë ka nisur në juglindje të Azisë. Asokohe me sushi nënkuptohej peshku i kriposur që shërbehej me oriz të fermentuar, ndërsa sot koncepti modern i sushit është shpikur nga japonezi Hanaya Yohei diku mes viteve 1800.
A duhet një kartë krediti për të shijuar sushi?
Fatmirësisht në Tiranë ka disa vende të mira, ku mund të shijosh recetën origjinale të sushit me çmime shumë të arsyeshme.
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Lini një koment