Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Hidhni mocarela në një enë dhe futeni në mikrovalë për 1-2 minuta, derisa të shkrihet.
2.Lëreni mocarelan të ftohet për 30 sekonda.
3.Hidhni tek mocarela butësisht i të verdhën e vezës.
4.Përzijini deri sa të krijohet një masë brumi dhe hidheni në një enë me letër pergamene.
5.Vendosni një copë tjetër letër pergamene në majë të brumit dhe shtypeni me dorë derisa të hollohet dhe të shtrihet plotësisht brumi.
6.Hiqni pjesën e sipërme të pergamenës dhe priteni brumin në shirita të hollë.
7.Vendosini “pastat” në frigorifer për katër orë ose gjithë natën.
8.Vendosni “makaronat” në ujë të valuar për një minutë që të zihen.
9.Kullojini në një kullesë dhe hidhni ujë të freskët mbi makarona për të parandaluar ngjitjen.
10.Shërbejini me salcën tuaj të preferuar dhe toppings.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento