Penne arrabiata, makaronat përfekte për të gjithë familjen tuaj
Penne arrabiata janë ndër gatimet më të njohura në mbarë botën! Shi ja e tyre pikante i ka bërë gjithmonë të jenë më speciale se llojet e pastave të tjera. Por si gatuhen në shtëpi?
Përbërësit:
1 kg penne
3 lugë vaj ulliri
3 thelpinj hudhër
1/4 lugë çaji thekon e grimcuar të piperit të kuq, varësisht nga sa pikante e dëshironi
1 e 1/2 filxhan domate të prera të freskëta)
2 lugë paste domate
6 gjethe borzilok të freskët, të copëtuar
1/2 filxhan djathë të freskët të integruar parmixhano (ose djathë pecorino)
1/3 filxhan majdanoz me fletë të sheshta (të copëtuar imët)
Përgatitja:
Gatuajini makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të vluar, sipas udhëzimeve të paketës, derisa të zbuten.
Ndërkohë, ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh në nxehtësi mesatare. Shtoni hudhër dhe piper të kuq të shtypur; gatuajini duke e përzier për 30 sekonda.
Shtoni domate, duke i shtypur ato përafërsisht me pjesën e prapme të një lugë druri bashkë me pastën e domateve.
Lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë dhe gatuajeni për 5-10 minuta. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni borzilok të freskët të copëtuar. Kur makaronat të jenë zier, kullojeni ujin dhe shtojani ujin e makaronave salcës.
Provojeni salcën për shije dhe shtoni më shumë thekon të specit të kuq ose kripë dhe piper, nëse është e nevojshme për shijen tuaj . Shërbejeni menjëherë të mbushur me djathë pecorino ose djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët të copëtuar.
Ju bëfshin mirë!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment