Penne arrabiata, makaronat përfekte për të gjithë familjen tuaj

Penne arrabiata janë ndër gatimet më të njohura në mbarë botën! Shi ja e tyre pikante i ka bërë gjithmonë të jenë më speciale se llojet e pastave të tjera. Por si gatuhen në shtëpi?


Përbërësit:
1 kg penne
3 lugë vaj ulliri
3 thelpinj hudhër
1/4 lugë çaji thekon e grimcuar të piperit të kuq, varësisht nga sa pikante e dëshironi

 1 e 1/2 filxhan domate të prera të freskëta)
2 lugë paste domate
6 gjethe borzilok të freskët, të copëtuar
1/2 filxhan djathë të freskët të integruar parmixhano (ose djathë pecorino)
1/3 filxhan majdanoz me fletë të sheshta (të copëtuar imët)



Përgatitja:


Gatuajini makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të vluar, sipas udhëzimeve të paketës, derisa të zbuten. 
Ndërkohë, ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh në nxehtësi mesatare. Shtoni hudhër dhe piper të kuq të shtypur; gatuajini duke e përzier për 30 sekonda. 
Shtoni domate, duke i shtypur ato përafërsisht me pjesën e prapme të një lugë druri bashkë me pastën e domateve. 
Lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë dhe gatuajeni për 5-10 minuta. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni borzilok të freskët të copëtuar. Kur makaronat të jenë zier, kullojeni ujin dhe shtojani ujin e makaronave  salcës. 
Provojeni salcën për shije dhe shtoni më shumë thekon të specit të kuq ose kripë dhe piper, nëse është e nevojshme për shijen tuaj . Shërbejeni menjëherë të mbushur me djathë pecorino ose djathë parmixhano dhe majdanoz të freskët të copëtuar.
Ju bëfshin mirë!

Lini një koment