Si të përgatisim në shtëpi tortën e famshme Cipriani
Për të realizuar 2 pandispanja përsërisni të njëjtën recetë dy herë pra dyfishoni përbërësit.
Pas pjekjes pandispanjën e lemë të ftohet dhe pastaj e presim.
Pandispanja do të regjet me sherbet.
Për sherbetin ju nevojitet :
-500 ml ujë
-350 gr sheqer
-1 limon i prerë në feta
Shtojmë të gjithë përbërësit më sipër në një tenxhere dhe i lemë të ziejnë sa të trashet sherbeti.
Pandispanja do të regjet me sherbetin e vakët.
Tani na nevojitet kremi i pastiçerisë.
Per realizimin e tij ju nevojiten :
-800 ml qumësht
-5 të verdha vezësh
-Lëkura e një limoni e grirë
-300 gr sheqer
-150 gr miell
Rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin. Shtojmë miellin. Vendosim qumështin në temperaturë të ulët me lëkurën e limonit të ngrohet dhe pasi shikojmë që është ngrohur, heqim lëkurën e limonit e shtojmë vezët dhe i përziejmë gradualisht në temperaturë të ulët/mesatare derisa kremi të trashet.
Më vonë e hedhim në një enë dhe e mbulojmë me plastmas gatimi i cili prek kremin e pastiçerisë, kjo gjë ndihmon që të mos krijojë sipërfaqe kremi i pastiçerisë. E lemë të ftohet.
Me të bardhat e vezeve të ngelura mënjanë realizojmë merengen. Mund ta realizoni me sherbet ose me sheqer. Tek të bardhat e vezëve, shtojmë sheqerin dhe i rrahim derisa të formohet merenge e fortë.
Tani të gjitha gjërat janë gati për të lidhur tortën.
Në një karton ose pjatë për tortën vendosim pandispanjën dhe e njomim me sherbetin që bëmë, shtojmë sipër krem dhe pastaj sërisht pandispanjë. Përsërisim deri në përfundim të tortës me 2 ose 4 kate. Në pjesën e jashtme hapim merengen në mënyrë uniformë dhe gjëja e fundit për t’u bërë është ta digjni me një torch gatimi që merenga të formojë një kërce të lezetshme zjarri.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment