1.Zieni patatet për 12 minuta ose derisa të zbuten. Kullojini dhe lërini të thahen.
2.Ngroheni 1 lugë vaj në një tavë të cekët ose një tigan të thellë.
3.Hidhni suxhukun të skuqet në nxehtësi mesatare për 7-8 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtoni miellin dhe përzieni së bashku, duke i gatuar për 1 min.
4.Hidhni lëng mishi dhe 100-200 ml ujë (varet nga sa e trashë ju pëlqen lëngu), vendoseni të ziejë, pastaj shtoni lakër jeshile dhe gatuajeni për 5 minuta. Hiqeni nga zjarri.
5.Ndërkohë, në një tigan të veçantë, shtoni 1 lugë vaj të mbetur, pastaj preshin dhe skuqeni për 5-10 minuta derisa të zbutet, duke shtuar pak ujë për t’i ndihmuar të gatuhen.
6.Shtypini patatet e ziera deri sa të bëhen pure.
7.Më pas përzijini me presh, mustardë dhe qumësht.
8.Hidheni përzirjen e sallamit tek preshët dhe sipër shtoni djathin e integruar dhe lëreni në furrën e parangrohur për 3-5 minuta ose derisa të flluskojë.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment