1.Zieni patatet për 12 minuta ose derisa të zbuten. Kullojini dhe lërini të thahen.
2.Ngroheni 1 lugë vaj në një tavë të cekët ose një tigan të thellë.
3.Hidhni suxhukun të skuqet në nxehtësi mesatare për 7-8 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtoni miellin dhe përzieni së bashku, duke i gatuar për 1 min.
4.Hidhni lëng mishi dhe 100-200 ml ujë (varet nga sa e trashë ju pëlqen lëngu), vendoseni të ziejë, pastaj shtoni lakër jeshile dhe gatuajeni për 5 minuta. Hiqeni nga zjarri.
5.Ndërkohë, në një tigan të veçantë, shtoni 1 lugë vaj të mbetur, pastaj preshin dhe skuqeni për 5-10 minuta derisa të zbutet, duke shtuar pak ujë për t’i ndihmuar të gatuhen.
6.Shtypini patatet e ziera deri sa të bëhen pure.
7.Më pas përzijini me presh, mustardë dhe qumësht.
8.Hidheni përzirjen e sallamit tek preshët dhe sipër shtoni djathin e integruar dhe lëreni në furrën e parangrohur për 3-5 minuta ose derisa të flluskojë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment