Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në zjarr.
2.Kombinoni uthull, mjaltë dhe gjethe dafine në një tigan të vogël dhe lereni të vlojë në ngrohje mesatare deri sa të kthehet në shurup, 4 – 5 minuta.Mbulojeni për ta mbajtur ngrohtë.
3.Shto raviolit në ujë të kripur dhe gatuajini siaps udhëzimeve në paketim.
4.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, pastaj shtoni arrat dhe gatuajeni derisa arrat të thahen, rreth 3 minuta.
5.Rritni nxehtësinë dhe hidhni 1 filxhan ujë. Gatuajeni për 1-2 minuta.
6.Kullojini raviolit, duke ruajtur 1 gotë lëng.
7.Shtoni raviolit në tigan dhe hidhni salcën e përgatitur, duke shtuar ujin e rezervuar sipas nevojës.
8.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni parmixhano dhe kripë.
9.Ndani raviolit midis tyre dhe hidhni shurup balsamik për servirje.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment