Ngroheni furrën në 165 gradë dhe vendosni një tavë me letër kuzhine.
Rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku në një tas derisa përzierja të bëhet kremoze. Shtoni vezët, lëkurën e portokallit, ekstraktin e portokallit dhe ekstraktin e bajameve.
Bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën në një enë të veçantë; përzieni përbërësit e thatë me përbërësit e lagësht për të bërë një brumë të fortë. Përzieni boronicat e ëmbla në brumë. Formoni brumin në një top, priteni në gjysma dhe formoni forma. Vendosni format në fletën e përgatitur të pjekjes.
Piqeni në furrën e parangrohur derisa skajet të skuqen lehtë, 20 deri në 25 minuta. Lërini biskotat të ftohen plotësisht.
Pritini shiritat e biskotave në feta në një diagonale dhe vendosni fetat në tavën e pjekjes me letrën e kuzhinëd. Piqni biskota derisa të skuqet dhe kafe të lehtë të artë, rreth 7 minuta.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento