4 patate të mëdha të pjekura, të qëruara dhe të prera në kubikë
4 qepë të njoma, të copëtuara
1 ¼ gota djathë Cheddar të copëtuar
1 filxhan krem pana
1 lugë çaji kripë
1 lugë çaji piper i zi i bluar
1.Vendosni proshutën në një tigan të madh dhe të thellë. Gatuajini në zjarr mesatar derisa të skuqen. Kullojeni, copëtojeni dhe lëreni mënjanë.
2. Në një tenxhere ose tavë , shkrini margarinën në nxehtësi mesatare dhe shtoni miellin derisa të skuqet pak. Gradualisht përzieni qumështin, duke lëvizur vazhdimisht derisa të trashet. Më pas shtoni patatet dhe qepët.
3.Ulni nxehtësinë dhe ziejini për 10 minuta. Dhe në fund bashkoni dhe proshutën, djathin, panën, kripën dhe piperin.
4.Vazhdoni gatimin, duke e përzier shpesh, derisa djathi të shkrihet.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento