Rregulloni me kripë, piper dhe hudhër filetot e salmoni.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku salcën e sojës, sheqerin kafe, ujin dhe vajin vegjetal derisa të tretet sheqeri. Vendosni filetot e salmonit në një qese të madhe plastike bashkë me përzierjen e salcës së sojës, dhe tundini disa herë që salca lyejë gjithë salmonin.
Vendoseni në frigorifer për të paktën 2 orë.
Nxehni skarën për nxehtësi mesatare. Lëshoni vetëm pak vaj në skarë.Vendosni salmonin në skarë të nxehur më parë dhe hidhni marinadën. Gatuani salmonin për 6 deri në 8 minuta në krah, ose derisa peshku të kthehet lehtësisht në anën tjetër.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento