1.Vendosni patatet në një enë me madhësi të mesme me ujë të ftohtë. Në një tas të veçantë përzieni së bashku miellin, pluhurin pjekës, kripën dhe piperin.
2.Bashkoni qumështin dhe vezën; përzieni derisa përzierja të jetë e njëtrajtshme. Lëreni përzierjen të qëndrojë për 20 minuta.
3.Nxehni paraprakisht vajin në një tenxhere të madhe ose tigan elektrik në 175 gradë C. Skuqini patatet në vaj të nxehtë derisa të zbuten. Kulloni ato në letra kuzhine.
4.Hidhni peshkun në masën e përgatitur më parë me qumësht dhe vezë, duke e kaluar në të dyja anët dhe vendosini në vaj të nxehtë. Skuqeni derisa peshku të marrë ngjyrë kafe të artë.
5.Nëse është e nevojshme, rritni nxehtësinë për të ruajtur temperaturën (175 gradë C). Kullojeni mirë me letrat e kuzhinës.
6.Skuqini patatet përsëri për 1 deri në 2 minuta për t’i bërë më shumë crispi.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento