1. Në një tas të madh hedhim gjalpin e tretur dhe sheqerin dhe i rrahim me rrahësen e vezëve.
2. Më pas hedhim vezët një nga një, miellin, pluhurin pjekes dhe pak aromë bajame e hidhur nëse keni. I perziejmë të gjitha këto me rrahësen elektrike.
3. Brumi nuk duhet të jetë ngjitës, por të ketë trashësinë e brumit të biskotave.
4. Ngrohni furrën në 170-180°C. Merrni një tavë rrethore ose katrore meqë ky kek shërbehet më mirë në copëza dhe lyejeni me pak gjalpë.
5. Në fillim në tavë hedhim trecerekun e brumit dhe e përhapim mirë me një spatul në të gjithë sipërfaqen. Më pas hedhim reçelin.
6. Sipër hedhim pjesën tjetër të brumit të cilin ose e bëjmë si petë dhe e vendos sipër ose e hapim me dorë duke e mbuluar kekun pjesë-pjesë ose e bëjmë si kokrriza.
7. Futeni në furrë për 25 – 30 minuta.
8. Lëreni kekun të ftohet tërësisht përpara se ta prisni në copa.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment