Brusketa me qepë të skuqura, majonezë dhe proshutë
80 gr qepë (të skuqura, të grimcuara)
3/4 filxhan çaji proshutë (e gatuar)
1/2 filxhan majonezë
3 gota djathë (djathë zviceran)
400 gr salcë domatesh
1 bukë (thekre, 500 gr)
1.Në një tas të madh kombinoni qepët, proshutën, majonezën dhe djathin zviceran. 2.Priteni bukën në feta dhe shtoni mbi secilën prej tyre nga 1 lugë çaji salcë dhe përhapeni mirë. 3.Hidhni gjithashtu nga 1 lugë gjelle nga masa e përgatitur me qepë dhe djathë. 4.Renditini në një fletë për pjekje. Vendosini në furrë të piqen për rreth 12 deri në 14 minuta në temperaturën 175 gradë Celcius. . 5.Largojini nga furra dhe janë gati për t’u servirur.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment