Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni qumështin dhe aty shkrini sheqerin dhe majanë e freskët derisa të formoni një masë kremoze.
2.Ndërkohë millin e keni situr dhe e keni hedhur në një tas bashkë me gjalpin e shkrirë.
3.Filloni shtoni ngadalë qumështin me sheqerin dhe majanë e shkrirë tek mielli duke u kujdesur që ta përzieni gjatë gjithë kohës.
4.Duhet të keni parasysh që nëse nuk e përzieni brumi do të krijojë kokrra me miell të patretur i cili do të ndikojë tek shija e petullave.
5.Ky brum ndryshe nga ai i petullave të zakonshme do të jetë pak më i butë se brumi i byrekut.
6.Lëreni brumin që të pushojë derisa të dyfishohet masa e tij.
7.Më pas hapeni në formën e një pete rreth 5mm të trashë dhe priteni me gotë për t’i dhënë formën e rrumbullakët.
8.Skuqini petullat me vaj të bollshëm dhe që të jetë nxehur dhe pasi të ftohen pak mbushini.
9.Për mbushjen mund të përdorni shiringën e kuzhinës ose duke e hapur në një cep petullën dhe ta mbushni me një lugë kafeje.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment