Mëngjesi nis mbarë me disa pite të mbushura me proshutë dhe perime
500 gram miell
1 vezë
250 gr djath të bardhë
150 gr proshutë
1 domate
250 ml ujë
2 speca
Kripë, piper
1/4 lugë kafe sodë buke
1.Në një tas kombinoni miellin, sodën e bukës, kripën dhe trazojini. Shtoni vezën, ujin dhe punojeni mirë masën.
2.E mbuloni brumin dhe e lini të pushojë për 20-30 minuta.
3.E ndani në toptha të vegjël dhe i hapni me okllai.
4.Ndërkohë në një enë të pastër kombinoni proshutën e prerë në kubik, specat e prerë imët, domatet pasi i keni hequr lëkurën dhe farat, kripën dhe piperin.
5.I trazoni mirë dhe mbushni pitet me nga një lugë gjelle nga kjo masë.
6.Skuqni pitet në një tigan me vaj. Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
7.I lini të ftohen pak dhe pas kësaj mund t’i shijoni!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment