1.Pastrojmë qepët dhe i grijmë në kubikë të vegjël.
2.Në një tigan skuqim gjysmën e qepës për 1 minutë dhe pastaj shtojmë orizin dhe lëngun e perimeve dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ngadaltë.
3.Qërojmë kungullin dhe e presim në kubikë.
4.Pastrojmë hudhrat, spinaqin dhe qepët e njoma.
5.Vëmë të skuqet pjesa tjetër e qepës, shtojmë hudhrën e grirë hollë, copat e kungullit, zaferanon, kripë e piper dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të ngadaltë për disa minuta.
6.Në një tigan tjetër hedhim farat e kungullit dhe i pjekim për pak minuta.
7.Hedhim një lugë vaj dhe shtojmë qepët e njoma dhe spinaqin. I skuqim së bashku për disa minuta deri sa të thithin të gjithë lëngun.
8.Përziejmë orizin me kungullin dhe përzierjen e spinaqit dhe e spërkasim me djathë parmixhano të grirë imët.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento