Rizoto me krem dhe fara kungulli, shija do t’ju befasojë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
422
2 qepë
4 lugë gjelle vaj ulliri
200 gr oriz i rrumbullakët
200 gr kungull i verdhë
1 thelb hudhër
500 gr spinaq
500 ml lëng perimesh
4 qepë të njoma
Zaferano
Kripë
Piper
Arrë moskat
20 gr fara kungulli
30 gr djathe parmixhano

1.Pastrojmë qepët dhe i grijmë në kubikë të vegjël.

2.Në një tigan skuqim gjysmën e qepës për 1 minutë dhe pastaj shtojmë orizin dhe lëngun e perimeve dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ngadaltë.

3.Qërojmë kungullin dhe e presim në kubikë.

4.Pastrojmë hudhrat, spinaqin dhe qepët e njoma.

5.Vëmë të skuqet pjesa tjetër e qepës, shtojmë hudhrën e grirë hollë, copat e kungullit, zaferanon, kripë e piper dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të ngadaltë për disa minuta.

6.Në një tigan tjetër hedhim farat e kungullit dhe i pjekim për pak minuta.

7.Hedhim një lugë vaj dhe shtojmë qepët e njoma dhe spinaqin. I skuqim së bashku për disa minuta deri sa të thithin të gjithë lëngun.

8.Përziejmë orizin me kungullin dhe përzierjen e spinaqit dhe e spërkasim me djathë parmixhano të grirë imët.

Komento