Një nga gatimet më speciale me kërpudha dhe patate është kjo supë
1 lugë vaj
2 qepë të mëdha, të përgjysmuara dhe të prera hollë
20 gr kërpudha të thata porcini
3 lugë pluhur bujon perimesh
300 gr kërpudha gështenjë, të copëtuara
3 thelpinj hudhre, te grira imet
300 gr patate, në kubikë të imët
2 lugë trumzë të freskët
4 karota, në kubikë të imët
2 lugë majdanoz të copëtuar
8 lugë kos
55 gr copa arre
1.Nxehni vajin në një tigan të madh.
2.Vendosni qepët dhe skuqini për 10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
3.Ndërkohë, hidhni 1-2 litra ujë të vluar mbi kërpudhat e thata dhe trazojeni .
4.Shtoni kërpudhat dhe hudhrat e freskëta në tigan me patate, trumzë dhe karota dhe vazhdoni t’i skuqni derisa kërpudhat të zbuten dhe të fillojnë të skuqen.
5.Hidhni kërpudhat e thata dhe lëngun, mbuloni tiganin dhe lëreni të ziejë për 20 minuta.
6.Shtoni majdanozin dhe vendoseni në tas dhe shërbejeni supën me 2 lugë kos dhe një të katërtën e arrave.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment