Role me krudo dhe mocarela, një antipastë speciale për familjen tuaj
300 gr djathë burrata
1 fletë mocarella (mocarella në këtë recetë nuk është në formë topash, por duhet ta kërkoni në supermarket në formë flete)
Vaj ulliri
Rukola
Uthull balsamike
Kripë
180 gr domate në vaj
200 gr proshutë krudo
Piper i ëmbël
1.Merrni djathin burrata dhe vendoseni në një sitë ose kulluese të humbasë lëngun e tepërt. Hapni një fletë mocarelle në një letër absorbuese kuzhine në mënyrë që të thahet.
2.Kulloni domatet e thata në vaj dhe pritini në shirita të hollë, lani një tufë rukola dhe thajeni në tharësen e sallatës.
3.Vendosni fletën e mocarelës mbi një fletë furre, përhapni në të djathin burrata, shtoni domatet e thata dhe rukolën.
4.Shtroni sipër fetat e proshutës krudo dhe rrotullojeni me kujdes me ndihmën e letrës së furrës duke u kujdesur ta shtrëngoni mirë.
5.Hiqeni nga frigoriferi, eliminoni letrën e furrës dhe priteni në feta, sistemojeni në një pjatancë dhe spërkateni me piper të ëmbël, uthull balsamike, kripë dhe gjethe rukola.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment