1.Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare.
2.Shtoni mishin e bluar dhe gatuajeni derisa të mos jetë më rozë, rreth 10-12 minuta.
3.Hidhni pak piper të kuq dhe marinojeni për shije.
4.Përzieni salcën marinara, specat, qepët, pastaj ulni zjarrin dhe lëreni të ziejë për 10-12 minuta.
5.Ndërkohë vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur në vlim.
6.Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketës; sapo makaronat të jenë al dente, rezervoni rreth 3/4 filxhan ujë makarona pastaj kullojeni.
7.Ndërsa tenxherja është akoma në nxehtësi, shtoni makaronat dhe ujin e rezervuar mbi salcën e viçit dhe trazojini mirë.
8.Shtoni djathë mocarela dhe lëreni të qëndrojë për rreth 2 minuta derisa djathi të shkrihet, pastaj hiqeni nga nxehtësia.
9.Shërbejeni me kastravecat turshit dhe shijojeni!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento