1.Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare.
2.Shtoni mishin e bluar dhe gatuajeni derisa të mos jetë më rozë, rreth 10-12 minuta.
3.Hidhni pak piper të kuq dhe marinojeni për shije.
4.Përzieni salcën marinara, specat, qepët, pastaj ulni zjarrin dhe lëreni të ziejë për 10-12 minuta.
5.Ndërkohë vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur në vlim.
6.Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketës; sapo makaronat të jenë al dente, rezervoni rreth 3/4 filxhan ujë makarona pastaj kullojeni.
7.Ndërsa tenxherja është akoma në nxehtësi, shtoni makaronat dhe ujin e rezervuar mbi salcën e viçit dhe trazojini mirë.
8.Shtoni djathë mocarela dhe lëreni të qëndrojë për rreth 2 minuta derisa djathi të shkrihet, pastaj hiqeni nga nxehtësia.
9.Shërbejeni me kastravecat turshit dhe shijojeni!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento