Simite me rrush të thatë që mëngjesi të fillojë ëmbël
500 gram miell
300 ml qumësht
200 gram rrush te thatë
50 gram gjalpë
50 gram sheqer
25 gram maja birre
Lëkura e 1 limoni
1 pako sheqer pluhur me vanilje
Kripë
1.Në një enë të vogël shkrini majanë e birrës në një filxhan të mbushur gjysmë me qumësht dhe 2 lugë sheqer. I përzieni mirë dhe e lini të pushojë derisa në sipërfaqe të jetë formuar shkumë.
2.Ndërkohë qumështin e mbetur ngroheni në një tenxhere dhe shtoni gradualisht, sheqerin, gjalpin, kripën dhe lëkurën e limonit.
3.Merrni miellin, vendoseni në tavolinë dhe hapni në mes një gropë. Shtoni majanë e birrës që përgatitët më parë. Punojeni mirë brumin dhe ndërkohë shtoni qumështin. I shtoni edhe rrushin e thatë. Punojeni mirë brumin dhe e lini mënjanë për të paktën 45 minuta.
4.Pas kësaj e ndani në toptha të vegjël dhe i radhisni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
5.I fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Nëse dëshironi para se t’i fusni në furrë mund t’i lyeni me pak qumësht sipër.
6.Shtojini sheqerin pluhur dhe simitet janë gati për t’u shijuar!
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment