1.Fileton e peshkut priteni përgjysmë për së gjeri, pastrojeni dhe spërkateni me lëng limoni.
2.Në çdo copë të peshkut vendosni një copë kajsie, pastaj mishin bëjeni role dhe kapeni me një krujtese dhëmbësh, lyjeni me vaj, skuqeni dhe pasi të jenë skuqur hiqini nga zjarri.
3.Preshi, domatet dhe specat pritini në kuadrate, ndërsa hudhrat grijini shumë imët.
4.Zieni orizin në ujë me kripë, ndërsa lëvoren e limonit grijeni imët në rende.
5.Në pak vaj kaurdisni preshin dhe hudhrat, shtoni specat, pastaj domatet dhe kaurdisini derisa të zbuten të gjitha perimet.
6.Perimet e kaurdisura bashkojini me oriz, shtohen erëza sipas dëshirës.
7.Hidhni perimet brenda filetove të peshkut dhe vendosini në tavë derisa të piqen.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento