Një kavanoz me 16 speca të kuq të pjekur, të kulluar dhe të copëtuar përafërsisht
1 filxhan supë perimesh ose pule
1/4 filxhan krem pana
2 lugë majdanoz të freskët të grirë imët
Disa gjethe borzilok të freskët, të copëtuar
1/2 filxhan me parmixhano
1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në sobë dhe gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketës.
2.Ndërkohë, shtoni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh në nxehtësi mesatare dhe shkrijeni gjalpin. Shtoni hudhrën dhe qepët dhe lerini derisa të fillojnë të zbuten, 2 -3 minuta.
3.Shtoni specat e kuq të copëtuar dhe gatuajini derisa të nxehen, 2 – 3 minuta.
4.Transferoni me kujdes përmbajtjen e tiganit në një procesor ushqimi ose në blender.
5.Vendosni kapakun dhe vazhdoni përzierjen e specave derisa të përzihet plotësisht.
6.Hidhni purenë e specit përsëri në tigan. Shtoni supë, 1/2 lugë çaji kripë dhe pak piper, dhe përzieni derisa të nxehet.
7.Hidhni kremin pana dhe përziejeni që të bashkohet.
8.Shtoni majdanozin dhe borzilokun dhe trazojini të bashkohen.
9.Rregullojeni për erëza nëse keni nevojë.
10.Kulloni makaronat dhe shtojini në tigan. Shtoni parmixhanon dhe më pas trazojeni së bashku për të lyer makaronat.
11.Shërbejeni në tas me parmixhano shtesë, me majdanoz dhe borzilok sipër.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment