E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
1.Hedhim në mikser tё bardhat e vezёve, shtojmë ujin dhe vaniljen.
2.Pastaj ngadalё shtohet sheqeri duke e tundur nё mёnyrё qё tё mos ngelen topa topa.
3.Nё fund shtohet uthulla dhe niseshteja dhe pastaj bashkohet pёrzierja.
4.E gjithё kjo vendoset nё tavë nё formё tё gjatё tё mbuluar me letёr pёr pjekje.
5.Piqet 10 minuta nё furrё tё nxehtё nё njё temperaturё prej 150 gradё celsius, kёshtu qё pasi tё keni fikur furrёn lёreni tortёn tё qёndrojё edhe 30 minuta pёr tu tharё.
6.Pёr kremin pёrzihet krem kosi, sheqer pluhur dhe dy kivi tё prera nё copa tё vogla.
7.Me kёtё krem lyhet korja e ftohur dhe torta dekorohet me rrota tё prera nga kivi.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment