1.Hedhim në mikser tё bardhat e vezёve, shtojmë ujin dhe vaniljen.
2.Pastaj ngadalё shtohet sheqeri duke e tundur nё mёnyrё qё tё mos ngelen topa topa.
3.Nё fund shtohet uthulla dhe niseshteja dhe pastaj bashkohet pёrzierja.
4.E gjithё kjo vendoset nё tavë nё formё tё gjatё tё mbuluar me letёr pёr pjekje.
5.Piqet 10 minuta nё furrё tё nxehtё nё njё temperaturё prej 150 gradё celsius, kёshtu qё pasi tё keni fikur furrёn lёreni tortёn tё qёndrojё edhe 30 minuta pёr tu tharё.
6.Pёr kremin pёrzihet krem kosi, sheqer pluhur dhe dy kivi tё prera nё copa tё vogla.
7.Me kёtё krem lyhet korja e ftohur dhe torta dekorohet me rrota tё prera nga kivi.
A keni dëgjuar ndonjëherë për mochi ice cream? Me siguri e keni të mbushur plot Instagram-in dhe TikTok-un me Mochi! Imagjinoni një topth akulloreje të mbështjellë në një batanije të butë dhe të ngjitshme orizi. Tingëllon si një ëndërr...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
Lini një koment