Makarona me pesto dhe lakër jeshile

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
10 min
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
453
1 tufë lakër jeshile
4 lugë lëng limoni
1 filxhan arra
1/4 - 1/2 filxhan vaj ulliri ekstra i virgjër
1 filxhan ujë të ngrohtë makaronash
1/3 filxhan maja ushqyese
2 thelpinj hudhër
1/2 lugë kripë
Përbërës shtesë:
6 gota makarona të thata
1/4 filxhan arra, të prera imët ose të shtypura - opsionale
2-4 lugë djathë parmixhano

Zieni makaronat. Ndërsa makaronat janë duke zierë, hiqni një filxhan ujë makaronash për salcën.

Ndërsa makaronat janë duke zierë, shtoni të gjithë përbërësit e pestos në blender.

Mos harroni të hiqni rreth 1/4 e gjetheve të lakrës për t’i shtuar më vonë.

Përzijini përbërësit 2-3 minuta për të bërë salcën e pestos.

Kur të bëhen makaronat, kullojeni dhe shtojini në një enë të madhe përzierjeje.

Prisni imët gjethet e mbetura të lakrës jeshile. Shtojini në tasin e makaronave dhe hidhni atje gjethet e copëtuara.

Shtoni 1/2 filxhan salcë në makarona dhe hidhni kripë për shije sipas dëshirës.

Prisni imët arrat.

Shërbejeni makaronat në enë dhe sipër shtoni parmixhanon dhe arrat e copëtuara.

Komento