2 lugë vaj ulliri
2 presh mesatar (vetëm pjesët e bardha), të prera hollë
2 kunguj të njomë të prerë (rreth 3 gota)
2 kavanozë speca të kuqërremtë të pjekur, të kulluar dhe të prera hollë
8 thelpinj hudhër, të prerë hollë
1½ gota oriz arborio
2 lugë çaji spec i tymosur
1½ lugë çaji kripë
4 gota supë me perime
4 zemra artichoke të konservuara
1 lugë gjelle majdanoz të freskët
Feta limoni, për servirje
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.
Shtoni preshin dhe gatuajeni duke e trazuar shpesh, derisa të zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni kungujt, speca dhe hudhër dhe gatuajini, duke e trazuar shpesh, për 2 minuta.
Shtoni orizin, specin dhe kripën dhe gatuajeni, duke e trazuar shpesh, për 1 minutë.
Shtoni supën e pulës dhe vëreni të ziejë.
Zvogëloni nxehtësinë dhe ziejeni orizin, pa e zbuluar dhe pa e trazuar, derisa lëngu të thithet dhe orizi të zbutet, rreth 20 minuta, duke shtuar deri në ½ filxhan ujë nëse është e nevojshme.
Sipër hidhni gjysmat e artichokes.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia, mbulojeni dhe lëreni të avullojë për 10 minuta.
Butësisht përzijeni me një pirun dhe sipër hidhni majdanoz.
Shërbejeni me feta limoni.
Komento