Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Vendosni një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe lyejeni me vaj.
2.Hidhni vezët të piqen në tigan.
3.Ndërkohë ngrohni furrën në temperaturë të lartë.
4.Organizoni tortillat në fletën e pjekjes me pergamenë.
5.Përhapni fasulet mbi tortilla dhe shtoni pak djathë.
6.Piqeni 2 – 3 minuta ose derisa djathi është shkrirë.
7.Hidhni vezët mbi tortilla dhe sipër hidhni salcë, krem kosi, avokado, qershi dhe qepë të njomë.
8.Shërbejeni menjëherë.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento