Lani, thani dhe hiqni copat e këqija nga domatet. Pritini në seksione të vogla. Në një tenxhere të madhe, shtoni domate dhe shumë pak ujë (së paku 1 gotë). Lërini të zihen. Pasi të zihen vendosni një kullesë për të hequr farat dhe lëkurën. Hidhni farat dhe lëkurën. Kthejeni lëngun në tenxhere dhe lëreni të ziejë duke shtuar kripë, kripë qepë dhe kripë selino sipas sasisë së lëngut. Nëse doni ta konservoni derdhni 2 lugë gjelle lëng limoni në kavanoza të sterilizuara. Shtoni lëngun e domateve duke lënë pak hapësirë ajri.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento