Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan, hidhni 4-5 kubikë gjalpë dhe kur të jetë skuqur hidhni sheqerin.
2.Hidhni rumin, një lugë gjelle.
3.Hidhni kanellë, 2 lugë gjelle dhe përzijeni vazhdimisht.
4.Kur masa të ketë filluar të mpikset pak vini bananet e prera në mënyrë të rregullt.
5.Hiqeni nga zjarri dhe vini siper petën që keni bërë paraprakisht dhe mbulojeni.
6.Futeni në furrë 200° për rreth 10-15 minuta.
7.Hiqeni dhe sipër tiganit që nxorrët nga furra, vini një pjatë të madhe ose tavë ëmbëlsirash dhe kthejeni përmbys.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento