Kek me rum dhe banane për një shije të pakrahasueshme

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
4 - 5 banane
Kanellë
Pak rum
Gjalpë
Sheqer
Petë e bërë vetë me miell dhe vezë

1.Në një tigan, hidhni 4-5 kubikë gjalpë dhe kur të jetë skuqur hidhni sheqerin.

2.Hidhni rumin, një lugë gjelle.

3.Hidhni kanellë, 2 lugë gjelle dhe përzijeni vazhdimisht.

4.Kur masa të ketë filluar të mpikset pak vini bananet e prera në mënyrë të rregullt.

5.Hiqeni nga zjarri dhe vini siper petën që keni bërë paraprakisht dhe mbulojeni.

6.Futeni në furrë 200° për rreth 10-15 minuta.

7.Hiqeni dhe sipër tiganit që nxorrët nga furra, vini një pjatë të madhe ose tavë ëmbëlsirash dhe kthejeni përmbys.

Komento