Gjellë me selino, mish viçi dhe karrota për një super drekë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
60 min
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
1 kg mish viçi të prerë në copa
Piper i zi i freskët i grirë
Kripë
2 lugë vaj ulliri
8 kërpudha të prera në feta
1 qepë e vogël, e copëtuar
1 karotë të mesme, të qëruar dhe prerë në raunde
2 selino, të prera në feta
3 thelpi hudhër, të grirë
1 lugë salcë domatesh
6 filxhan supë viçi
1 lugë gjethe të freskëta trumze
1 lugë rozmarinë të copëtuar

Mishin e viçit thajeni me peshqirë letre dhe marinojeni me kripë dhe piper.

Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, vendosni vajin të nxehet.

Shtoni mishin e viçit dhe qepën dhe lërini të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta për secilën anë.

Në të njëjtën tenxhere, shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë, 5 minuta.

Shtoni qepën, karrotat dhe selinonë dhe gatuajini deri sa të zbutën, rreth 5 minuta.

Shtoni hudhër dhe gatuajeni 1 minutë më shumë.

Shtoni salcë domatesh dhe perziejini te perimet.

Shtoni supën e viçit, trumzë, rozmarinë dhe shtoni kripë dhe piper.

Vërini të ziejnë deri sa mishi të jetë zier, rreth 50 min.

Komento