Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Nxehni furrën në 200C.
2.Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit mbi një nxehtësi të lartë.
3.Marinoni mishin e pulës dhe skuqeni, nga ana e lëkurës poshtë, për 5 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë. 4.Hiqeni dhe vendoseni mënjanë.
5.Qepën dhe piperin futini në tigan dhe skuqini për 10 minuta derisa të zbuten.
6.Shtoni specin djegës dhe hudhrën dhe skuqini për një minutë tjetër.
7.Hidhni pak verë, pastaj ziejini për disa minuta derisa lëngu të përgjysmohet.
8.Më pas shtoni domatet, rigonin, lëngun e pulës, spinaqin dhe sheqerin.
9.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta.
10.Derdheni salcën në një tigan të mesëm.
11.Shtoni mishin e pulës dhe piqeni për 35-40 minuta derisa të piqet mishi plotësisht.
12.Ndërkohë gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe pasi të jenë zier shërbejini me mishin e pulës së gatuar në tigan.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento